Terug
NLEN

Verhuisofferte aanvragen. 5 tips

Geplaatst op 09-10-2017 00:00 Verhuizen

Steeds meer verhuisbedrijven werken met online offertes. Consumenten kunnen via de website van een verhuizer een aanvraag indienen. Daarna gaat de verhuizer contact opnemen en vragen naar de type verhuizing, hoeveelheid meubels, of er lift aanwezig is en nog enkele vragen om tot een prijs te komen. Meestal komt het bedrijf ook fysiek op locatie kijken en daarna volgt pas een prijsopgave. Omslachtig en weinig transparant. Daarom 5 tips bij het opvragen van een verhuisofferte.

VerhuisdagEen verhuizing in het weekend is duurder dan door-de-week. Zo betaal je bij veel verhuisbedrijven stukken meer als je op zaterdag wilt verhuizen. Vaak is vrijdag ook al duurder. Maandag en dinsdag daarentegen, zijn voordeliger. Maar dit blijkt niet altijd uit de offerte. Zorg dat je bij het aanvragen van een verhuisofferte expliciet aangeeft dat je het prima vindt om op maandag te verhuizen als dit geld scheelt. Verhuizers kunnen zo meerdere prijzen geven, die per dag kunnen verschillen.

RegioVan oudsher werkten verhuizers vaak binnen hun eigen regio. Sinds internet ook in deze branche zijn intrede heeft gedaan is er niet echt sprake meer van een regio. Vraag altijd offertes op bij verhuizers buiten jouw regio. Natuurlijk zal een verhuizer uit Groningen nooit goedkoper zijn dan een verhuizer uit Breda als je in Breda verhuist. Maar eentje uit Dordrecht zou zomaar goedkoper kunnen werken. Beperk je dus niet tot je eigen regio.

Vaste prijsLet erop dat verhuizers vaak prijzen hanteren die enigszins kunnen afwijken (lees: hoger kunnen uitvallen). Dit terwijl je natuurlijk beter af bent met een vaste prijs. Let bij de offerte dus op hoe de prijs is vastgesteld. Is dit een vaste prijs of een prijs waarbij er 10 of 20 procent afgeweken kan worden? Als verhuizers niet op locatie komen kijken, is de prijs vaak een richtprijs. Let ook op voorrijkosten en eventueel materiaal. Deze kostenposten worden soms los opgevoerd waardoor prijzen hoger uitvallen.

WerkzaamhedenWellicht een inkoppertje maar je dient heel goed te letten op welke werkzaamheden opgenomen zijn en welke niet. Bij verhuizen komt veel meer kijken dan alleen vervoeren en sjouwen. Demonteren en inpakken bijvoorbeeld. Wie doet dit? Maar ook materiaal is van belang. Levert de verhuizer de verhuisdozen of moet je deze zelf kopen? Bij een beetje verhuizing ben je tot wel 100 euro kwijt aan verhuisdozen. Let dus op wat er voor je wordt uitgevoerd en wat niet.

VerzekeringVeel verhuizers werken verzekerd maar lang niet allemaal. Let er in de offerte op of de verhuizing verzekerd is. Zo wordt eventuele schade vergoed. Wel zo prettig natuurlijk. Ook kun je letten op keurmerken. De Erkende Verhuizer is de meest bekende maar er zijn er nog enkele. Een keurmerk zegt op zich niet heel veel, maar wel dat de verhuizer aan bepaalde richtlijnen voldoet. Overigens kan dit ook een hogere prijs met zich meebrengen…

En uiteraard kun je best meerdere offertes opvragen. Gemiddeld vragen consumenten bij 4 bedrijven een offerte op blijkt uit een rondvraag. De keuze is uiteraard aan jou. Ga je puur voor prijs of kijk je ook naar ervaringen van anderen, keurmerken en het gevoel dat je bij een verhuisbedrijf hebt?

Bereken sowieso altijd je verhuizing op Emoov. Als enige verhuisbedrijf in Nederland (en België) bieden wij je een vaste prijs die direct online te berekenen is. Op basis van jouw situatie. Bevalt onze prijs? Boek jouw verhuizing dan direct in! Zo zie je bij ons altijd op welke dag jouw verhuizing het goedkoopst is. Transparant dus.

Terug naar overzicht