Terug
NLEN

Zelf verhuizen? 4 tips

Geplaatst op 13-03-2017 00:00 0

Heb je besloten zelf jouw verhuizing te regelen? Lees dan vooral even deze 4 tips. Want uit ervaring weten wij waar het mis gaat. Je kunt natuurlijk zelf verhuizen, maar er komt één en ander bij kijken. Een goede voorbereiding is het halve werk. En scheelt je bovendien veel sjouwwerk. Toch niets voor jou? Regel je verhuizing dan direct online voor Emoov.

PlanningTe beginnen met het belangrijkste. Maak ruim van te voren – denk aan 4 weken – een lijstje met wat je allemaal moet regelen en wanneer. Denk aan vervoer, sjouwers, materiaal, inpakken (al dan niet met hulp) maar ook het opzeggen diensten of het verhuizen ervan. Een goede planning scheelt je stress en zorgt dat je de verhuizing snel kunt afronden.
Vaak wordt bijvoorbeeld vergeten dat er gereedschap nodig is om bepaalde meubels te demonteren. Kom je daar op de dag zelf pas achter? Dan loop je vertraging op. En bedenk goed of al jouw spullen wel via de trap naar beneden kunnen. Is er geen lift nodig? Ook hier geldt dat al je er op de dag zelf pas achter komt, je flinke vertraging kunt oplopen.

VervoerNatuurlijk heb je een busje nodig. Wellicht kun je er via via eentje lenen, anders moet je het busje huren. Huren kan via allerlei verhuurbedrijven. Denk aan Borent, Europcar of Hertz. Reken met ongeveer 100 tot 150 euro. Let bij vervoer op 2 zaken: kilometervrij of niet en verzekering. Vaak krijg je 100 kilometers ‘gratis’ als je een busje huurt. Daarboven betaal je 19 cent per kilometer. En dit kan dus aantikken. Wat de verzekering betreft is het belangrijk dat je voldoende verzekerd rond gaan rijden. Schade is snel gemaakt, je bent het immers niet gewend om in zo’n busje te rijden. Je kunt daarom het eigen risico afkopen. Het is een afweging, afkopen is duurder maar daardoor is schade veel goedkoper.

VerhuisdozenAls er één fout veel wordt gemaakt, is het wel het niet of verkeerd inpakken van spullen. Zorg voor verhuisdozen! Verhuisdozen beschermen je spullen, zijn makkelijk te tillen en zijn bovendien te stapelen. Zo wordt het vervoeren en sjouwen dus veel makkelijk. Hoe vaak het niet voorkomt dat alles snel even in plastic tasjes wordt gestopt… Je sjouwt je een ongeluk.
En nog tip: label de verhuisdozen met of inhoud of plek waar het naartoe moet. Dit voorkomt ook veel sjouwwerk.

ParkeerplaatsZorg dat je een dag voor de verhuizing al een parkeerplaats reserveert voor je huis. Zet met lint een plekje af zodat je op de dag van de verhuizing pal voor de woning kunt staan. Je wilt geen meters maken met zware spullen in je handen. Een parkeerplek voor deur voorkomt veel sjouwwerk maar ook schade.

Doe je voordeel met deze 4 tips. Zie je dit niet zitten en wil je liever een professional inschakelen? Bereken direct wat jouw verhuizing gaat kosten bij Emoov. Wij voeren hem graag voor je uit. Verzekerd tegen schade en al!

Terug naar overzicht