Terug
NLEN
  • Verhuizen in 1 dag
  • Verhuizing + opslag
Opslag Opslag
support

Nijmegen. Vind jouw verhuisbedrijf!

 


Verhuizen naar Nijmegen?

De stad Nijmegen ligt in de Provincie Gelderland helemaal in het oosten van Nederland, vlakbij de Duitse grens. De stad heeft ruim 172.000 bewoners. Het is mogelijk de oudste stad van Nederland. In 2005 werd het 2000 jarig bestaan gevierd.Een groot deel van Nijmegen ligt aan de Waal, een zijrivier van de Rijn. Vlakbij de stad vind je natuurgebieden met slingerende dijken, plassen en weilanden. Maar daarnaast ook bossen, dalen, en moerasachtige graslanden en heidevelden. Eind vorige eeuw kampte Nijmegen met een bevolkingsachteruitgang maar daar grootschalige nieuwbouw groeit de stad inmiddels weer gestaag door. Sinds de komst van de Radboud Universiteit zijn er daarnaast ook veel studenten bijgekomen. Nijmegen was tijdens de Tweede Wereldoorlog de eerste Nederlandse stad die in Duitse handen viel. Bombardementen richtten veel schade aan in het centrum.

Nijmegen in het kort:

• Sinds 1402 is Nijmegen een Hanzestad
• Nijmegen is belegerd geweest door de Romeinen. Er worden nog regelmatig opgravingen gedaan
• Nijmegen staat sinds de jaren 60 bekend als rode (linkse) stad
• Bezienswaardigheden zijn het besiendershuis (oudste huis van de stad), de Stevenskerk en bijvoorbeeld het Kronenburgerpark
• De stad biedt veel werkgelegenheid in de gezondheidszorg

Aangifte doen van verhuizing

Maximaal 4 weken van tevoren kan je (online) bij de gemeente de adreswijziging doorgeven. Geef jouw verhuizing uiterlijk binnen 5 dagen na de verhuisdatum door. Let op: Verhuis je vanuit het buitenland naar Nijmegen dan moet je binnen 5 dagen na aankomst persoonlijk laten inschrijven bij de gemeente.

Regel jouw verhuizing volledig online met Emoov. Jouw verhuisbedrijf voor de regio Nijmegen. Bereken direct hoeveel jouw verhuizing gaat kosten en plan hem in. Emoov ontzorgt en regelt alles voor je.
Inpakken, sjouwen, vervoeren en zelfs opslag. Emoov is goedkoper dan andere verhuizers door slim gebruik te maken van beschikbare capaciteit en doordat je veel zelf regelt op onze website. Boek je verhuizing simpel vanachter je PC, laptop of tablet in maar 3 minuten. Emoov ontzorgt.